Сердар Бердимухамедов беше избран за президент на Международната асоциация за ахалтекинско коневъдство

Сердар Бердимухамедов беше избран за президент на Международната асоциация за ахалтекинско коневъдство

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вицепремиерът, ръководител на Върховната контролна камара на Туркменистан Сердар Бердимухамедов е избран за председател на Международната асоциация за ахалтекинско коневъдство. Това съобщава "Туркменистан: Златен век", позовавайки се на уебсайта Atavatan Türkmenistan.

Ръководителят на Международната асоциация за ахалтекинско коневъдство, президентът Гурбангули Бердимухамедов, говорейки на срещата, отбеляза, че е необходимо да се избере друг достоен лидер на Асоциацията и покани участниците да говорят по този въпрос.

 

 

Членовете на Международната асоциация предложиха кандидатурата на вицепремиера, ръководител на Върховната контролна камара на Туркменистан Сердар Бердимухамедов.

По време на последвалото гласуване Сердар Бердимухамедов беше единодушно избран за президент на Международната асоциация за ахалтекинско коневъдство.

В речта си новият ръководител на Асоциацията обеща да положи всички усилия за увеличаване на световната слава на конете Ахал-Теке, по-нататъшно развитие на националното изкуство на коневъдството и широко популяризиране на ахалтекинското коневъдство в света.

Припомняме, че в момента Сердар Бердимухамедов е и ръководител на Международната асоциация „Туркменски алабай“, която беше сформирана през 2020 г.

 

turkmenportal.com

16.04.2021